Tendințe în marketing și promovare online în 2018

Analiștii de marketing care au participat la conferința internațională “Internet Mobile World 2017 (IMWorld, cea mai mare B2B Expo-Conferință pentru soluții IT digitale)” evidențiază cele patru domenii cele mai promițătoare în marketing, care ar trebui respectate în 2018.

marketing și promovare online

1. Marketingul emoțional

Cel mai important în 2018 va fi marketingul emoțional. Marketingul emoțional nu poate fi numit ceva nou pentru sfera de marketing și publicitate. Cu toate acestea, analiștii spun cu încredere că emoțiile și sentimentele determină tot mai mult alegerea clienților. Acest punct de vedere de marketing presupune o conexiune emoțională între brand și consumator branding, construit pe mesajul emoțional, precum și campanii de publicitate, pe baza relației și provoacă emoții umane pozitive, cum ar fi pasiune, dorință, devotament, afecțiune, recunoștință, iubire, bucurie, afecțiune , senzualitate.

2. Un potențial client sau utilizator devine coautor al unui produs / serviciu

O altă evoluție evidentă în piața de marketing este transformarea unui potențial client într-un co-autor al unui produs sau serviciu. Cu alte cuvinte, clientul va fi direct implicat în dezvoltarea și personalizarea produselor și serviciilor. Consumatorul dorește să participe, să se implice în acest proces. El încetează să mai fie spectator sau consumator – devine autor.

3. Automatizare și robotică. Internetul lucrurilor (Internet Things) se transformă în Internetul corpurilor (Internet Tel)

Loading...

Una dintre cele mai futuriste domenii este automatizarea și robotica. Tehnologiile digitale moderne contribuie la dezvoltarea relației dintre o persoană și un robot. De aceea, ar trebui construite campaniile de marketing.

4. Dezvoltarea continuă a tehnologiilor digitale, a soluțiilor de afaceri și a marketingului online modifică modelele tradiționale de afaceri

Dezvoltarea rapidă a tehnologiilor digitale, a soluțiilor de afaceri și a marketingului online influențează modelele tradiționale de afaceri și duce la evoluția lor. Sunt utilizate noi scheme, apar noi soluții. În același timp, clientul și satisfacerea nevoilor sale devin baza unei afaceri de succes. Liderii de piață își accentuează din ce în ce mai mult activitățile pe calitatea pe care o primește clientul.

Dezvoltarea tehnologiei digitale, automatizare și robotică, responsabilizarea clienților precum și cererea tot mai mare de transparență, încredere, relație și de satisfacție a clienților – acestea sunt tendințele cheie în construirea unei strategii de marketing de succes, de comunicare și de promovare on-line.

sursa:numbers.md

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *