GOOGLE: The Little Engine That Could

De fiecare dată când ajung prinsă într-o discuţie despre un viitor apocaliptic în care “the machines take over” (da, prietenii mei sunt în mare parte geeks) zic că dacă ar fi să se întâmple, Skynet-ul nostru ar fi Google!

The Little Engine That Could

Să nu credeţi că aş avea ceva împotriva companiei sus-numite, ba chiar dimpotrivă; Google se mândreşte cu o misiune cât se poate de onorabilă: aceea de a organiza informaţiile disponibile în întreaga lume şi a le pune la dispoziţia tuturor. Fondată în 1998 de către Larry Page şi Sergey Brin, compania californiană a reuşit mult mai mult de atât. În lista celor mai valoroase brand-uri din lume, Google ocupa onorabilul loc 2—valorand 111.5 miliarde de dolari—fiind depăşită doar de gigantul Apple.

“Micul” truc care a adus brand-ul de pe locul 5 (în 2010) pe locul secund s-ar datora sistemului de operare Android, care treptat devine cel mai popular din lume (şi că mare fan, trebuie să recunosc că înţeleg de ce).

Bun, deci avem un motor de căutare foarte animat şi uşor de folosit, un Android grozav de entertaining, ce-ar mai fi? Păi să nu uităm că motorul de căutare e o unealtă extraordinară, cu tot cu look-ul sau simplist: Google Maps, Google Translate, Google Images, Google Books, Gmail şi, bineînţeles, Blogger, cu al său subdomain—blospot.com, de asemenea găzduit pe serverele Google. Nu cu mult timp în urmă şi-a făcut o intrare grandioasă şi platforma de social networking Google+, care deşi promitea multe, nu a atras atenţia conform aşteptărilor. Dar promit să îi dedic atenţia cuvenită în alt post, ţinând cont de faptul că Google+ poate nu a adunat adepţi în stilul Facebook, dar se extinde încet şi sigur şi e o unealtă care merită toată atenţia noastră.

Loading...

Dacă ar fi să discutăm în profunzime despre tot ceeea ce are Google de oferit, am putea scrie o carte, dar cum asta s-a întâmplat deja, o lăsăm pe seama cunoscătorilor; ce pot spune e că începând cu Google Docs şi terminând cu Google Translate, mie personal Google chiar îmi face munca mai uşoară.

Şi totuşi de unde ideea cu Google-Rise of the Machines? Cred că ideea mi-a venit odată cu achiziţionarea de către Google a Motorola Mobility; în august 2011, Google a plătit 12,5 miliarde de dolari pentru divizia Motorola şi, deşi părerea generală e ca mişcarea a fost făcută doar cu scopul de a produce telefoane fără a mai apela la alte companii precum colaborarea cu HTC (pentru Nexus One) sau cu Samsung (pentru Nexus S), cunoscătorii spun că Google are planuri mult mai mari. Motorola Mobility vine cu un întreg arsenal de patente – potrivit site-ului oficial, compania deţinea în  luna ianuarie 2011 aproximativ 14600 de brevete acordate şi 6700 cereri în curs de brevetare, în toată lumea! În plus, odată cu fabricarea telefoanelor mobile sub emblema Motorola, Google poate să îşi apere mult mai bine sistemul de operare Android (şi pe productorii de terminale mobile compatibile) de posibile procese intentate de companii concurente precum Apple. (Notă: Motorola Mobility se afla deja în litigiu cu Apple).

La puţin timp după, Google a încercat (însă fără succes) să pună mâna şi pe Yahoo. În caz că nu ştiaţi, există şi un Google TV, care le permite clienţilor să acceseze internetul de pe televizor folosind un browser; compania deţine şi cel mai popular site de conţinut video din lume, YouTube. Cum nu e tocmai uşor să ţii pasul cu toate noutăţile Google, o sursă de încredere ar fi blog-ul lor oficial.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *