Despre Pinterest: Scop si mod de intrebuintare

Ei uite aşa intră în scenă Pinterest cu un concept original şi cu un simţ practic ascuţit.

Pinterest se aseamănă cu un perete de post-it-uri, unde ataşezi site-uri, poze, articole, orice îţi atrage atenţia şi vrei să ţii la îndemână, o chestie de care eu una chiar aveam nevoie; la prima impresie, pinboard-urile denotă o feminitate puternică şi foarte colorată, care mă fac să simt ca şi cum aş avea un mic deficit de atentie—pentru că pur şi simplu nu mă pot abţine să nu sar de la o chestie la alta (nici că ar putea fi mai fericiţi comercianţii prezenţi pe-aici). Dar asta nu e neapărat un minus, fiindcă toate chestiile care îţi sar în ochi sunt cel puţin interesante.

mod intrebuintare pinterest

Într-o notă mai serioasă, pe lângă modelul de stream foto, tot conţinutul este indexat pe bază de taguri. Deci, dacă eşti pasionată de cosmetice handmade sau bufniţe decorative, e suficient să cauţi respectivele lucruri şi vei fi servită cu sute sau mii de rezultate încărcate de feedback, cu comentarii, like-uri sau ,,repinuri”. Practic trebuie doar să îţi creezi un buton în toolbar-ul favorit, după care e suficient să îl apeşi pentru a repinui ceva pe stream-ul personal de imagini.

Loading...

Mi-a atras atenţia si înscrierea pe bază de invitaţie, care îi dă o notă de exclusivism şi parcă ne îndepărtează puţin de expresii gen “toată lumea e pe Facebook”. Cu toate astea, se pare că Pinterest creşte în popularitate cu o viteză extraordinară, site-ul reuşind să atragă nu mai puţin de 7 milioane de utilizatori unici în luna decembrie a anului trecut, o creştere semnificativă de la 1.68 milioane din luna septembrie a aceluiaşi an. Şi sincer, înţeleg de ce; deşi pare ceva mai complicat la început, în mai puţin de 15 minute deja te simţi expert şi te poţi bucura în voie de site.

Dacă blogul tău se bazează destul de mult pe efectul vizual, dacă încerci să îţi promovezi produsele sau chiar să te mândreşti cu calităţile tale fotografice, atunci un cont de Pinterest s-ar putea să îţi aducă mai mult trafic decât oricare alte alternative ale Facebbok-ului. Ţi-aş recomanda să-l încerci. Un Free Ebook–How to use Pinterest for Business găseşti aici

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *